Vores hverdag

En god start i en børnehave handler både om trygge rammer, men også om en god realation til børnenes forældre og forældrene imellem er vigtig. Derfor har flere arrangementer for børn og voksne i løbet af året, ligesom forældre og bedsteforældre er velkomne til vores morgensamling. 

Åbningstider

Mandag – torsdag 06.30 – 17.00
Fredag 06.30 – 16.30

Faste lukkedage

Weekender og helligdage
Mandag - onsdag før påske
Fredag efter Kr. himmelfartsdag
Mellem jul og nytår

Aflevering

 

Hver morgen kl. 9.00 samler vi alle børnene i en rundkreds, hvor vi synger, lærer remser og spiser frugt inden børnene sendes ud på dagens gøremål. Vi ser helst, at børnene er afleveret inden kl. 9.00, så de starter dagen i fællesskab. Der kan ikke afleveres børn i tidsrummet 9.00 til 9.40.

Afhentning

 

Før I går hjem, bedes I tjekke om der er vasketøj, om flyverdragt og støvler er tørre, osv. så det kan være klar til næste dag. Det er også forældrenes ansvar at rydde op på garderobepladsen samt tjekke om der er tilstrækkeligt skiftetøj i barnets garderobe.

Dagens rytme

Hver dag er forskellig, og alligevel er der nogle faste rutiner for dagens gang, som skaber tryghed og danner rammen for barnets hverdag. 

Åbning - kl. 6.30

 

Børnehaven åbner. Børnene tegner, leger eller hjælper til i køkkenet. Der er mulighed for morgenmad frem til kl. 8.00

Rundkreds - kl. 9.00

 

Alle børnene samles i rundkredsen, hvor vi synger, laver remser eller fortæller små historier. Herefter serveres der frugt. Hvis et barn har fødselsdag fejres det i rundkredsen.

Formiddag 

 

Efter rundkredsen pakker skovbørnene (5-6 årige) deres rygsæk og tager på tur. De opholder sig i skoven eller ved havet. Hjemme-gruppen (3-5 årige) opholder sig i og omkring børnehaven.

Frokost

 

Der serveres varm mad mandag og onsdag samt grød om fredagen. Tirsdag og torsdag spiser børnene rugbrødsmadder. Skovbørnene spiser der, hvor de opholder sig i naturen.
Hjemmebørnene spiser gerne ude, hvis vejret tillader det.

Eftermiddag

 

De mindste tager middagslur på et lammeskind i små hundekurve. Skovbørnene kommer tilbage fra skoven, og har skoleforberedende værksted mandag, tirsdag og torsdag fra kl. 14.00 til 14.45. Fredag er der højtlæsning for alle der har lyst. Hver eftermiddag serveres der hjemmebagte boller, og børnene leger i naturen.

Lukning - kl. 17.00
(fredag kl. 16.30)

 

Børnehaven lukker.

Plads til at vokse...

Årets gang

I LILLE-GRYN har vi forskellige traditioner og aktiviteter, som kendetegner de forskellige årstider.

Fastelavn

 

Fastelavnsmandag fejrer vi fastelavn med sang og tøndeslagning for børn, søskende og de forældre, der har mulighed for at være med.

Forældrefest

 

Hvert forår holder vi en forældrefest uden børn. En hyggelig aften hvor forældre og LILLE-GRYNs personale lærer hinanden bedre at kende.

Arbejdsdag & sommerfest

 

En lørdag i slutningen af august afholdes en arbejdsdag, hvor forældre hjælper med praktisk arbejde og forbedringer i LILLE-GRYN. Vi slutter arbejdsdagen af med fællesspisning.

Skovbørnenes afslutningsfest

 

LILLE-GRYNs personale arrangerer en gallamiddag for de afgående skolebørn og deres forældre. Festen afholdes en lørdag eller søndag i junimåned fra kl. 13.00 - 17.00.

Høstfest

 

En fredag i september fejrer vi årets høst. Børnene medbringer frugt, grønt eller måske noget vildt, som børnene tilbereder til Mostfesten dagen efter.

Mostfest

 

Lørdagen efter Høstfesten mødes vi alle (familier og personale) og presser frugt til most. Der er både most til LILLE-GRYN og til eget forbrug. Vi slutter af med en frokost tilberedt af de råvarer, børnene har medbragt til Høstfesten (dagen forinden). 

Adventsspiral

 

En dag i december laver vi en adventsspiral. Overordnet set symboliserer festen lyset i mørket – vi går ind i mørket og henter kraften og lyset, som skal hjælpe os igennem den mørke tid. Denne morgen varer rundkredsen en time, og forældre har ikke mulighed for at deltage. Børn og personale synger i mørket, mens hvert enkelt barn går gennem en granspiral, hvor barnet tænder og sætter sit eget lys.

Lysfest

 

En hverdagseftermiddag i december mødes børn, forældre og søskende, og går med fakler gennem aftenmørket for at hilse lyset velkommen. Vi slutter af med at synge sange rundt om et bål og derefter er der æbleskiver og varm saft.

Mad & måltider

Gode og nærende mad er vigtigt for børns trivsel. Hos os får børnene indblik i, hvor maden kommer fra og hvordan den tilberedes. Derfor har vi en obligatorisk og overvejende økologisk madordning.


Mandag og onsdag serverer vi varm mad, som tilberedes af børn og pædagoger. Tirsdag og torsdag serverer vi rugbrød med forskelligt pålæg. Fredag serveres der grød med kanel, årstidens bær eller nødder. Fredag eftermiddag afsluttes ugen med at bage pandekager over bål sammen med forældrene, når de henter børnene.

Miljøbevidsthed

Vi går vi meget op i naturen, dets kredsløb og ikke mindst at lære børnene, at vi skal passe godt på den.

Deltidsplads 

Læs om retningslinjerne for brug af deltidsplads i Lille-Gryn ved at klikke på linket herunder.

Til studerende

Herunder finder du vores Praktikbeskrivelse / Uddannelsesplan. 
Tryk på linket for at læse mere

Praktikbeskrivelse og Uddannelsesplan